Gå direkt till innehåll
Ny containerrutt varje vecka mellan Köpenhamn och Bremerhaven

Pressmeddelande -

Ny containerrutt varje vecka mellan Köpenhamn och Bremerhaven

Unifeeder förbättrar servicen mellan Köpenhamn och tre tyska knutpunktshamnar genom att schemalägga ytterligare containeranlöp varje vecka till Copenhagen Malmö Ports terminaler i Köpenhamn.

Från och med den 16 november betjänas CMP:s containerterminal i Köpenhamn varje vecka av ytterligare ett containeranlöp. Denna extra service innebär att Unifeeder kopplar samman Köpenhamn med de tre stora tyska knutpunktshamnarna: Hamburg två gånger i veckan - Bremerhaven och Wilhelmshaven en gång i veckan.

Den nya linjen innebär en fördubbling av den service som Unifeeder tillhandahåller, vilket gör det möjligt för lokala och regionala företag att skapa tillväxt i sina verksamheter till och från Själland.

”Den stora majoriteten – för närvarande nästan 90 procent – av allt containergods som anländer med fartyg till Själland hanteras av CMP. Unifeeders nya anlöp varje vecka kommer att ge ännu bättre förbindelser mellan Köpenhamn och de stora nordeuropeiska knutpunktshamnarna. Huvudstadsregionen och Själland är en växande marknad. Köpenhamns stad beräknar att staden växer med ytterligare 100 000 invånare till 2050, vilket gör att behovet av bland annat gods som fraktas i container ökar”, säger Sune Norup Christensen, CCO på Copenhagen Malmö Port.

”Vi är glada över att vi i samarbete med CMP kan lägga till ett extra veckoanlöp till Köpenhamn. Vi hoppas förstås att våra kunder och framför allt importörer/exportörer på Själland kommer att dra nytta av de utökade möjligheterna till direktförbindelser till de tre transithamnarna i Tyskland - Hamburg, Bremerhaven och Wilhelmshaven", säger Unifeeders Area Director Scandinavia, Jens Juel Rasmussen.

För mer information, kontakta:
Anne-Mette Johansen, Head of Marketing & Communications, Unifeeder, A/S, E-post: ajo@unifeeder.com, Telefon: +45 8883 0547.
Ulrika Prytz Rugfelt, Chief Communications and Sustainability Officer, Copenhagen Malmö Port AB, E-post: ulrika.prytz@cmport.com, telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Om Unifeeder
Unifeeder Group är ett dynamiskt logistikföretag som täcker Europa, Afrika, Asien och Centralamerika. Vi opererar mer än 150 fartyg och transporterar +5,5 miljoner containrar varje år. Unifeeder förenklar de komplexa uppgifterna att välja och hantera leveranskedjor genom att tillhandahålla effektiva och hållbara transportlösningar. Genom att utöka nätverket, presentera innovativa lösningar och vara flexibla i den dagliga verksamheten gör vi det möjligt för våra kunder att koncentrera sig på sin kärnverksamhet medan vi ser till att deras gods flödar. Som en viktig aktör i globala och regionala leveranskedjor är vi medvetna om vårt miljöansvar och har åtagit oss att bidra till att minska de lokala, nationella och globala utsläppen. Att vara koldioxidneutrala senast 2040 är vårt huvudmål, och vi är fast beslutna att nå detta mål.

Om Copenhagen Malmö Port
CMP är en helt integrerad fullservicehamn, med anläggningar i två länder och två städer, som betjänar hela Öresundsregionen. CMP hanterade totalt nästan 130 000 TEU (Twenty-Foot-Equivalent Units) förra året. CMP har ambitionen att bli en av världens mest hållbara hamnar och är på god väg att bli koldioxidneutrala inom den egna verksamheten till 2025. Mellan 2020 och 2022 har CMP minskat koldioxidutsläppen inom den egna verksamheten (GHG Scope 1+2) med 57 procent. Det motsvarar en minskning med 1 231 ton CO2e.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige