Gå direkt till innehåll
Den nya kryssningsterminalen i Köpenhamn
Den nya kryssningsterminalen i Köpenhamn

Nyhet -

Anbudsprocessen igång för ny kryssningsterminal

Idag blir anbudsunderlagen offentliga rörande den nya kryssningsterminalen i Köpenhamn.

- Det är en viktig milstolpe för oss när nu den offentliga anbudsprocessen inleds för den nya kryssningsterminalen i Köpenhamn. Vi hoppas på ett stort intresse och gör bedömningen att det nog är många entreprenörer som vill vara med och bygga en ny, toppmodern kryssningsterminal. Redan i slutet av januari vet vi vilka entreprenörer som har prekvalificerat sig och i maj offentliggörs vinnaren, säger Barbara Scheel Agersnap, CEO på Copenhagen Malmö Port.

Terminalen byggs i två våningar på cirka 10 000 kvm med kapacitet för 5 000 passagerare. Landgångar kommer att ge passagerarna en säker övergång mellan fartyget och den nya terminalen. Det anläggs parkeringsplatser och vägar vid terminalen. Den nya terminalen kommer att vara DGNB-certifierad, vilket är ett internationellt känt system för hållbara och gröna byggnader. Dessutom kommer terminalen att vara förberedd för att kunna ansluta fartygen till landström, vilket redan är fallet med de befintliga kryssningsfartygsterminalerna på Oceankaj.

De befintliga terminalerna på Oceankaj kommer fortfarande att användas. I takt med att fler och fler passagerare väljer att besöka Köpenhamn i kombination med att fartygen blir större och större, behövs den nya terminalen för att kunna möta framtidens behov. Målsättningen är att den öppnas till kryssningssäsongen 2022.

Klicka här för att läsa anbudsunderlagen (TN-nummer TN968906A)

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige