Gå direkt till innehåll
X-Press Feeders väljer Malmö i ny containerrutt

Pressmeddelande -

X-Press Feeders väljer Malmö i ny containerrutt

X-Press Feeders lägger till ytterligare en hamn i sin containerservice mellan Tyskland och Sverige - Germany Sweden Express (GSX), där Copenhagen Malmö Port, CMP, blir en del av rutten. Igår anlöpte det första containerfartyget Norra Hamnen i Malmö.

X-Press Feeders rutt trafikeras av containerfartyget Anna G och anlöper Malmö på veckobasis. Fartyget seglar från Hamburg till Malmö och därefter vidare till Åhus, Södertälje och sedan i retur till Hamburg igen.

Att X-Press Feeders väljer Malmö som permanent destination i sin nya rutt stärker CMP:s position som logistiknav men ger också utökade valmöjligheter för näringslivet i regionen att importera och exportera gods till och från Sverige via sjövägen.

“X-Press Feeders är alltid öppna för nya affärsmöjligheter och vår smidiga, oberoende struktur gör att vi kan reagera snabbt på marknadens efterfrågan. När vi kontaktades rörande anlöpet till Malmö togs beslutet snabbt. Servicen, som är öppen för alla linjer och NVOCC* med s.k. shippers’ own containers, erbjuder en snabb och pålitlig lösning till Malmö och Skåne”, säger Sven Siemsen, Senior Manager Marketing Europe, X-Press Feeders, baserad i Hamburg.

”Vi ser fram emot vårt samarbete med X-Press Feeders, som också skapar nya möjligheter för andra kunder och samarbetspartners. Malmö ligger strategiskt bra till för transporter till och från Europa men även som regional knutpunkt med korta närtransporter. Hos oss kan vi erbjuda renodlade intermodala lösningar med stora ytor för omlastning till tåg och vägnät. Det ger utrymme för både effektiv hantering och flexibla lösningar”, säger Ann-Charlotte Halldén Åkeson, Sales Director, Copenhagen Malmö Port.

Som traditionen bjuder överlämnades en plakett till kaptenen på fartyget i samband med premiäranlöpet hos CMP.

Tidtabell för GSX finns här: https://www.x-pressfeeders.com/find-a-schedule

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Europe Marketing at X-Press Feeders, Hamburg
E-mail: eurmktg@x-pressfeeders.com, Telephone: +49 40 822 173520

Ulrika Prytz Rugfelt, Chief Communications & Sustainability Officer, Copenhagen Malmö Port AB
E-mail: ulrika.prytz@cmport.com, telefon: +46 (0)70 252 00 98.

*NVOCC = Non Vessel Operating Common Carrier

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige