Gå direkt till innehåll
CMP flag
CMP flag

Pressmeddelande -

Malmö Logistic Centre etableras i Norra Hamnen i Malmö

PRESS RELEASE

20 december 2019

Idag tecknade CMP (Copenhagen Malmö Port) och den familjeägda Malmberg-koncernen avtal om upplåtelse av mark i anslutning till Norra Hamnen i Malmö. I februari startar bygget av logistikanläggningen Malmö Logistic Centre, som kommer att bli en anläggning för omlastning, crossdocking och mellanlagring av gods.

En del av anläggningen kommer att vara inriktad på hantering av specialtransporter, med sidohantering av gods som inte är av standarddimensioner, samt lastning och lossning av containers. Den andra delen av anläggningen kommer att vara en konventionell, isolerad lagerhall för hantering och lagring av standardgods.

Anläggningen är optimalt placerad i omedelbar anslutning till både färjetrafiken och containerhamnen i Norra Hamnen i Malmö för att hantera export- och importflöden. Anläggningen kommer hålla en hög säkerhetsklassning avseende både inbrottsskydd och personsäkerhet. På anläggningen kommer att finnas fullständig tullbehörighet för klarering av gods.

Ytan som upplåts är cirka 12 000 kvadratmeter och totalt kommer cirka 5000 kvadratmeter byggnad att uppföras.

- Vi är glada för möjligheten att etablera denna typ av anläggning i Malmö hamn. Det unika läget ger oss förutsättningar att ge våra kunder mycket bra service med möjlighet att hantera alla typer av gods säger Erik Malmberg, VD för Malmö Logistic Centre.

- Etableringen av Malmö Logistic Centre precis intill Norra Hamnen är strategiskt viktigt för utvecklingen av CMP och de samarbeten vi bygger. Malmö Logistic Centre kommer att kunna erbjuda anpassade tjänster till aktörer som redan nyttjar hamnen idag men också för alla nya och kommande kunder, säger Johan Ullenby, Head of North Harbour, Copenhagen Malmö Port.

Kontakt:
Erik Malmberg
VD Malmö Logistic Centre
erik.malmberg@malmologisticcentre.se
+46 40 35 85 34

Johan Ullenby
Head of North Harbour - CMP
johan.ullenby@cmport.com
+46 70 692 41 41

Fakta:
Om Malmö Logistic Centre
Malmö Logistic Centre är ett nybildat bolag i Malmberg-koncernen där även logistikföretaget Begoma ingår. Begoma är ett av Sveriges största privatägda logistikföretag med en omsättning på drygt 300 MSEK och med sex kontor i tre länder. Koncernen drivs av bröderna Fredrik, Henrik och Erik Malmberg.

Om Copenhagen Malmö Port
CMP, Copenhagen Malmö Port, är en av de största hamn- och terminaloperatörerna i Norden samt en av de största kryssningsterminalerna i norra Europa. CMP är en av 83 europeiska core ports, som av EU anses vara särskilt betydelsefulla för utvecklingen av de nya transportkorridorerna i Europa.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige