Gå direkt till innehåll
Köpenhamn framröstat som bästa kryssningshamn i norra Europa av spansktalande resenärer

Pressmeddelande -

Köpenhamn framröstat som bästa kryssningshamn i norra Europa av spansktalande resenärer

Köpenhamn har vunnit Cruceroadicto 2022 Award som bästa kryssningshamn i norra Europa på Fitur International Tourism Fair i Madrid.

Priset är baserat på en internationell nöjdhetsundersökning om kryssningar med röster från spansktalande resenärer. Bästa nordeuropeiska hamn är en av 17 kategorier vid Cruceroadicto 2022 Awards, som delas ut för första gången i år. Röstningsprocessen gjorde det möjligt för resenärerna att rösta fritt och oberoende på sina favoritkryssningsrederier, fartyg och hamnar. På andra plats i kategorin Bästa nordeuropeiska hamn kom hamnarna Geiranger och Flåm i Norge.

Enligt CruiseCopenhagen och Copenhagen Malmö Port speglar priset det målmedvetna arbetet för att göra Köpenhamn till en attraktiv destination för alla kryssningsgäster.

– Vi är mycket glada att resenärerna själva har röstat fram Köpenhamn som den bästa nordeuropeiska hamnen. Priset motiverar oss verkligen att fortsätta våra ansträngningar under den kommande kryssningssäsongen 2023 för att säkerställa att vi fortsätter det utmärkta arbetet med att leverera tjänster i världsklass till kryssningsfartyg och besökare, säger Luis de Carvalho, Commercial Cruise Director, Copenhagen Malmö Port.

Köpenhamn är en ideal turnaround-hamn med en väl ansluten internationell flygplats, bra infrastruktur och en effektiv hamnoperation. Köpenhamn utsågs till världens bästa stad för resenärer av Lonely Planet 2019 tack vare sin gamla charm kombinerat med ett hållbart sätt att leva.

– Vi samarbetar med viktiga intressenter i staden för att säkerställa att alla kryssningsgäster får en bra upplevelse. Priset bekräftar att allt hårt arbete och det starka samarbetet mellan partners i nätverket gör Köpenhamn unikt som kryssningsdestination, säger Helene Mølgaard Bæk, Senior Manager på CruiseCopenhagen.

För mer information, kontakta:
Ulrika Prytz Rugfelt, Chief Communications & Sustainability Officer,
Copenhagen Malmö Port AB, E-post: ulrika.prytz@cmport.com

Jane Lausten, Senior Manager,
CruiseCopenhagen, E-post: jkl@woco.dk

Copenhagen Malmö Port (CMP) är den största kryssningshamnen i norra Europa. Företaget ansvarar för kryssningsverksamheten i Visby, Malmö och Köpenhamn och välkomnar över 400 kryssningsanlöp varje år.
Läs mer på: www.cmport.com

CruiseCopenhagen är ett B2B-kryssningsnätverk i Danmark och grundades 1992 för att utveckla Danmarks ställning som kryssningsdestination. CruiseCopenhagen består av mer än 50 dedikerade partners som arbetar inom alla nyckelsektorer inom den danska kryssningsindustrin, inklusive 11 kryssningshamnar och destinationer.
Läs mer på: www.cruisecopenhagen.com

Kategorier

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige