Gå direkt till innehåll
Port of Los Angeles
Port of Los Angeles

Pressmeddelande -

Port of Los Angeles och Copenhagen Malmö Port tecknar samarbetsavtal om hållbarhet och miljö

Port of Los Angeles och Copenhagen Malmö Port AB (CMP) har ingått ett femårigt samarbetsavtal (MOU) för att samarbeta kring hållbarhets- och miljöfrågor. Representanter från båda hamnarna undertecknade samarbetsavtalet vid en ceremoni som hölls i Port of Los Angeles i fredags förra veckan.

Samarbetsavtalet mellan de två hamnarna fokuserar på att underlätta dialog, informationsutbyte och utbyte av bästa praxis. De centrala samarbetsområden som anges i avtalet omfattar energianvändning och alternativa energikällor, användningen av miljövänlig utrustning och grön teknik i hamn-terminalerna samt engagemang för globala miljöorganisationer och initiativ.

- Detta avtal konsoliderar vårt partnerskap med CMP ytterligare, och vårt gemensamma intresse av att främja en så effektiv och hållbar godstransport som möjligt, säger Gene Seroka, Executive Director för Port of Los Angeles. Genom ett samverkande informationsutbyte mellan hamnar runt om i världen har Port of Los Angeles kunnat uppnå flera framsteg i att minska miljöpåverkan från hamnverksamheter under det senaste decenniet.

- Vi ser fram emot att arbeta med Port of Los Angeles för att kontinuerligt främja en hållbar hamnutveckling, säger Barbara Scheel Agersnap, CEO för Copenhagen Malmö Port. För att påskynda lösningar på hållbarhetsfrågor måste vi verka för nya tekniker och nya arbetssätt. Starka partnerskap är avgörande för en stabil och snabb utveckling – och vi hoppas att detta avtal också kommer att intensifiera samarbetet mellan den gröna maritima utvecklingen i våra två regioner, som kommer till nytta för båda parter.

CMP är den största hamnoperatören i Öresundsregionen. Företaget bildades 2001 efter slutförandet av Öresundsbron, en kombinerad järnvägs- och motorvägslänk som förbinder Sveriges Malmö med Danmarks Köpenhamn. CMP är en fullservicehamn och en utsedd kärnhamn i Europa. Med sitt strategiska läge i ett av världens mest trafikerade sund, Öresund, är CMP en ledande kryssningshamn i norra Europa och här finns också Skandinaviens största logistiknav för nya bilar.

Port of Los Angeles är Amerikas främsta hamn och har ett starkt engagemang för att utveckla innovativa, strategiska och hållbara verksamheter som gynnar södra Kaliforniens ekonomi och livskvalitet. Port of Los Angeles är Nordamerikas ledande hamn i containervolym och fraktvärde, och hamnen genererade handel till ett värde av 297 miljarder USD under 2018. San Pedro Bay-hamnens komplexa verksamhet och handel står för ett av nio jobb i den södra regionen av Kalifornien, som består av fem län.

För mer information, kontakta:Ulrika Prytz Rugfelt, PR & Corporate Communications Manager, Copenhagen Malmö Port AB
E-post: ulrika.prytz@cmport.com, telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige