Gå direkt till innehåll
CMP ökar fokus på digitalisering genom samarbete med en ledande blockchain-plattform

Pressmeddelande -

CMP ökar fokus på digitalisering genom samarbete med en ledande blockchain-plattform

Som ett viktigt steg mot en mer smart och digital hamn har CMP inlett ett samarbete med TradeLens, som på sikt kommer att möjliggöra modernisering av manuella arbetsflöden och säkerställa smidigare samarbeten mellan aktörer i logistikkedjan.

Copenhagen Malmö Port (CMP) har inlett ett samarbete med TradeLens – en digital plattform som samlar hamn- och terminaloperatörer, rederier, intermodala tjänsteleverantörer och andra aktörer i den globala leveranskedjan i syfte att accelerera digitaliseringen av data och dokumentation. Plattformen, som är utvecklad i ett samarbete mellan A.P. Møller - Mærsk och IBM, hanterar en mer smidig och säker informationsdelning, inklusive av data, mellan de olika leden i logistikkedjan. Rent konkret ersätts manuella och tidskrävande administrativa arbetsprocesser med digitala lösningar, vilket ökar samarbetet och reducerar de komplexa processer som sker från början till slut i logistikkedjan – allt från bokning till slutleverans till mottagaren. 

- Vi arbetar ständigt med att utveckla hamnens digitala DNA som ett verktyg för att främja intelligenta logistiklösningar. TradeLens erbjuder en plattform, som via innovativ blockchain-teknik möjliggör ett mer säkert och transparent samarbete i logistikkedjan – och därmed gynnar alla involverade aktörer genom att optimera traditionella arbetsflöden. Det ska vi naturligtvis vara en del av, säger Povl Dolleris Røjkjær Ungar, COO i Copenhagen Malmö Port.

TradeLens-plattformen har för närvarande över 130 direkta kopplingar till hamnar och terminaler och fortsätter att växa.

- TradeLens är en tvärgående och neutral plattform som siktar mot att förändra en komplex container- och logistikindustri. Expansionen och storleken på vårt digitala ekosystem är grunden för att skapa fördelar till alla på plattformen. Med CMP som nu samarbetar med TradeLens, välkomnar vi nu en viktig skandinavisk hamnoperatör att göra oss sällskap i våra ansträngningar i att ta bort manuella arbetsuppgifter och möjliggöra digitaliserade arbetsflöden tvärs igenom logistikindustrin, säger Lars Kastrup, Head of Sales för TradeLens på Mærsk.

Kort förklarat möjliggör blockchain-teknik det som kallas för ”Internet of Value”. Det vill säga utbytet av unik information, som inte kan kopieras eller manipuleras. Det gör det möjligt för aktörer att dela information och vara transparenta i en grad som inte varit möjlig tidigare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ulrika Prytz Rugfelt, PR & Corporate Communications Manager, Copenhagen Malmö Port AB
E-mail: ulrika.prytz@cmport.com, telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Kategorier

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige