Gå direkt till innehåll
Stärkt innovationsarbete på CMP

Nyhet -

Stärkt innovationsarbete på CMP

Max Peter arbetar som Operations Manager på CMP där han bland annat kopplar samman den kommersiella avdelningen med den operationella. Han arbetar även med processoptimeringar och driftskostnader på den danska sidan. Förra året fick Max-Peter den spännande möjligheten att delta i en innovationsutbildning inom CMP. Innovationsutbildningen fungerade som kick-off för CMP:s innovationsarbete och syftar till att stärka CMP:s samlade kompetens i att arbeta med hållbar innovation, främja ett innovativt mind-set, aktivera potentialen i organisationen och effektivisera utvecklingsprocesser kopplat till CMP:s arbete med SDG 9.

Förutom Max-Peter deltog 19 medarbetare från hela organisationen och under utbildningen fick Max-Peter och hans kollegor lära sig processer och verktyg för hur man på bästa sätt arbetar med idéutveckling.

- Att vara innovativ är att våga och ta risker, att se bortom befintliga arbetssätt och att tackla utmaningar och problem från olika vinklar. Genom utbildningen fick vi lära oss värdefulla verktyg vi tar med oss framåt men även att inte underskatta det gedigna arbete som ligger bakom innovationsarbete, berättar Max-Peter.

Innovation Board säkrar CMP:s innovationsarbete

Idag är Max-Peter koordinator för CMP:s ”Innovation Board”, som även består av Biagio, Daniel och Florentina, som tillsammans gick innovationsutbildningen förra våren. Innovation Board fungerar som en stödjande funktion för organisationen och ska hjälpa till att driva innovationsarbetet på CMP.

- Vårt uppdrag är att säkra innovationsarbetet inom CMP och tillsammans konkretisera och implementera innovativa idéer i en testmiljö. Vi undersöker bland annat om idén är miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar, samt vilka risker som finns förknippade med idén. Om idén möter de uppsatta kriterierna går den vidare till FLG som beslutar om den ska realiseras. Målet är att idéerna ska utvecklas till praktiska projekt där slutresultatet gynnar både CMP som företag och vår omvärld, menar Max-Peter.

CMP:s medarbetare – avgörande för ett framgångsrikt innovationsarbete

Förutom Innovation Board är CMP:s övriga medarbetare en avgörande faktor för att innovationsarbetet ska lyckas, det är nämligen från medarbetarna idéerna ska komma in. På en dedikerad sida på CMP:s intranät, Portalen, kan alla anställda på CMP kan skicka idéer till Innovation Board via ett formulär. På sidan finns även information kring CMP:s arbete med innovation samt kontaktuppgifter för den som har ytterligare frågor och funderingar kring innovationsarbete.

Som en avslutning delar vi med oss av Max-Peters bästa tips för att tänka innovativt:

- Jag tror att en förutsättning för att vara innovativ är att ifrågasätta och inte acceptera att saker alltid har varit på ett visst sätt. Våga tänka nytt och våga vara ”jobbig”. Innovation är både spännande och svårt men framför allt är det en härlig känsla att kunna bidra till att något blir bättre, avslutar Max-Peter.

      Kategorier

      Kontakter

      Ulrika Prytz Rugfelt

      Ulrika Prytz Rugfelt

      Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

      Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

      Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

      Copenhagen Malmö Port (CMP)
      Terminalgatan 18
      201 25 Malmö
      Sverige