Gå direkt till innehåll
Hantering av byggnadsmaterial till intermodalt logistikcenter i  Malmö Industrial Park

Nyhet -

Hantering av byggnadsmaterial till intermodalt logistikcenter i Malmö Industrial Park

CMP har hanterat fartygslast bestående av 840,29 m³ träbjälkar, vilka ska användas i byggnationen av det nederländska företaget Westerman Multimodal Logistics nya intermodala logistikcenter. Logistikcentret beräknas stå färdigt till sensommaren i Malmö Industrial Park, ett expansivt industriområde som erbjuder attraktiv industrimark i Norra hamnen i Malmö.

Det belgiska företaget MG Real Estate agerar construction developer och bygger och utvecklar logistikcentret på uppdrag av Westerman Multimodal Logistics.

- Vi gläder oss över projektet och att mottagaren av lasten, Westerman Multimodal Logistics, är en kund till oss som vi även framåt kommer ha ett tätt samarbete med i och med etableringen av den intermodala terminalen i Malmö Industrial Park, säger Ann-Charlotte Halldén-Åkeson, Sales Director på CMP.

    Westerman Multimodal Logistics nya logistikcenter kommer att kombinera alla transportsätt i en byggnad; tåg, fartyg, och lastbil. Där blir CMP och hamnen i Malmö en naturlig partner med sin närhet till Östersjön, järnväg som går in i hamnen och sträcker sig till den europeiska kontinenten samt med sin koppling till internationella motorvägar.

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kontakter

    Ulrika Prytz Rugfelt

    Ulrika Prytz Rugfelt

    Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

    Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

    Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

    Copenhagen Malmö Port (CMP)
    Terminalgatan 18
    201 25 Malmö
    Sverige