Gå direkt till innehåll
En hektisk kryssningssäsong 2023 för Copenhagen Malmö Port

Nyhet -

En hektisk kryssningssäsong 2023 för Copenhagen Malmö Port

Kryssningssäsongen för Copenhagen Malmö Port (CMP) har börjat. 432 anlöp förväntas under året i Köpenhamn, Malmö och Visby, inklusive 122 turn-around-anlöp och 10 jul/nyårs-anlöp.

Ankomsten av expeditionskryssningsfartyget Ocean Nova till CMP:s terminal vid Nordre Toldbod i Köpenhamn markerar det första kryssningsanlöpet för säsongen 2023. Ocean Nova anländer Köpenhamn med 70 passagerare och 70 besättningsmedlemmar. Fartyget lämnar Köpenhamn den 15 april och seglar vidare mot Århus.

Under säsongen räknar CMP med totalt 432 anlöp: 290 i Köpenhamn, 136 i Visby och 6 i Malmö. Av dessa anlöp är 122 turn-around-anlöp, där en grupp passagerare går av och en annan grupp går på fartyget, och CMP förväntar sig 10 kryssningsanlöp under jul och nyår.

Under säsongen 2023 kommer flera fartyg att anlöpa CMP för första gången, så kallade “jungfruanlöp”, vilket uppmärksammas med det traditionella överlämnandet av plaketter mellan fartyget och hamnen. Totalt 9 fartyg har jungfruanlöp 2023; 6 i Köpenhamn, 3 i Visby och 1 i Malmö. En speciell händelse inträffar under kryssningssäsongen 2023, då namngivningsceremonin för MSC Cruises helt nya och miljömässigt avancerade kryssningsfartyg MSC Euribia äger rum den 8 juni i Köpenhamn.

- Återigen är våra tre nordiska kryssningsdestinationer – Köpenhamn, Visby och Malmö – populära bland både kryssningsresenärer och kryssningsrederier. Vi gläder oss över 432 förväntade anlöp 2023 och över att välkomna nya fartyg till våra terminaler! Tillsammans med våra partners fortsätter vi att arbeta hårt med våra ansträngningar om att bidra till en mer välmående och hållbar kryssningsindustri, säger Luis de Carvalho, Commercial Cruise Director på CMP.

Kategorier

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige