Gå direkt till innehåll
CMP välkomnar Ocean Albatros i dopceremoni i Köpenhamn

Nyhet -

CMP välkomnar Ocean Albatros i dopceremoni i Köpenhamn

Idag stod Köpenhamn värd för en dopceremoni vid Nordre Toldbod, för toppmoderna expeditionsfartyget Ocean Albatros.

Dopceremonin var ett stolt ögonblick för det danska familjeägda företaget Albatros Expeditions, när ceremonin ägde rum i hjärtat av Danmarks huvudstad. Gästerna vid ceremonin fick möjlighet att kliva ombord på Ocean Albatros och få en guidad tur. Denna förstahandsupplevelse gjorde det möjligt för dem att uppskatta den eleganta interiören och de tekniska egenskaperna som skiljer detta fartyg åt från många andra.

Dagen avslutades med dop med ett isblock mot fören, en högtidlig stund då Albatros Expeditions officiellt välkomnade Ocean Albatros till sin flotta.

Evenemanget markerar den tredje namngivningsceremonin under det senaste året för ett toppmodernt fartyg hos CMP i Köpenhamn och bekräftar regionens, stadens och hamnens starka maritima arv och moderna kommersiella terminalanläggningar. Nordre Toldbod representerar, tillsammans med Langelinie och Oceankaj, CMP:s kryssningsanläggningar i Köpenhamn, vilket gör det möjligt för hamnen att välkomna fartyg av alla typer och storlekar.

Ocean Albatros, systerfartyget till Ocean Victory, har en kapacitet på 189 passagerare och 100 besättningsmän. Fartyget är utrustat med en av de högsta Polar-koderna 6 och isklass 1A, vilket gör det till ett idealiskt fartyg för mindre fartygskryssningar i arktiska och antarktiska förhållanden. Den har också fyra dieselmotorer och 2 elektromotorer, alla styrda elektroniskt för att optimera hastighet och bränsleförbrukning.

Dagen före ceremonin levererade CMP:s hamnkapten skölden från Copenhagen Malmö Port till fartygets kapten, enligt vad som maritim tradition föreskriver när ett fartyg anlöper hamn för första gången.

För ytterligare information:
Ulrika Prytz Rugfelt, Chief Communications & Sustainability Officer, Copenhagen Malmö Port AB
Email: ulrika.prytz@cmport.com, telephone: +46 (0)70 252 00 98.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige