Gå direkt till innehåll
Auto Energy
Auto Energy

Nyhet -

Besök av det gröna fartyget M/V AUTO ENERGY i Köpenhamn

I förra veckan fick vi besök i Köpenhamn av PCTC-fartyget (Pure Car/Truck Carrier) M/V AUTO ENERGY. AUTO ENERGY kommer från rederiet UECC och är en regelbunden gäst hos CMP i Malmö, där hon ligger vid vår kaj varannan vecka, tisdag till onsdag för lossning och lastning av fordon. Det var även hos CMP i Malmö som UECC valde att döpa sitt fartyg 2017.

Dopceremonin kan du se här -->

Det som gör att AUTO ENERGY står ut bland många andra fartyg är att hon drivs av LNG, flytande naturgas, en bränsletyp som minskar utsläppet av partiklar med upp till 99 procent jämfört med andra bränslen.

- Det är fantastiskt att se fartyget Auto Energy på plats hos oss i Köpenhamn. Extra roligt är det då hon är ett LNG-fartyg som släpper ut betydligt mindre luftföroreningar än fartyg som drivs av andra bränslen. Ett steg i rätt riktning för ett grönare Köpenhamn, säger Martin Bro Andersen, Manager, Terminal Planning på CMP.

Fartyget ankom till vår hamn från Zeebrugge klockan sex på morgonen och redan vid klockan tio hade vi lossat fartyget och det kunde segla vidare mot vår terminal i Malmö. 

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige