Gå direkt till innehåll
Årets första turn-around anlöp i Köpenhamn

Nyhet -

Årets första turn-around anlöp i Köpenhamn

Idag välkomnar vi Enchanted Princess, från rederiet Princess Cruises, som årets första turn-around anlöp till Köpenhamn. Enchanted Princess anlöper terminal 3 vid Oceankaj med amerikanska passagerare och kommer senast från Skagen, som en del av en kryssning från Atlanten. I Köpenhamn byter hon passagerare för att segla runt i Östersjön och hon återvänder slutligen till Skagen i början av maj. Fartyget är 330 meter långt och har 1201 avstigande passagerare och 445 påstigande passagerare samt 1300 besättningsmän ombord. Vid ankomst har fartyget 2355 passagerare och seglar vidare från Köpenhamn med 1599 passagerare.

”Vi är väldigt glada över att ta emot årets första turn-around anlöp i Köpenhamn idag. Vi gläder oss också över att se kryssningstrafiken komma i gång igen, vilket ger både ger en positiv effekt för staden genom intäkter från turisterna samtidigt som det ger fler arbetstillfällen hos oss på CMP,” säger Henrik Ahlqvist, Sales Director Cruise, CMP.

Årets kryssningssäsong i Köpenhamn påminner mycket om säsongen 2019, året innan coronapandemin bröt ut. I dagsläget är cirka 350 anlöp bokade varav 150 är turn-around anlöp.

Kategorier

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige