Gå direkt till innehåll
38 husmoduler lossade i Malmö

Nyhet -

38 husmoduler lossade i Malmö

Under förra veckan anlöpte fartyget UBC Sagunto Copenhagen Malmö Ports (CMP) terminal i Norra hamnen, Malmö. Fartyget var lastat med husmoduler, ett godsslag CMP har stor erfarenhet av. Husmodulerna fraktades för uppdragsgivaren Sveaviken Bostad AB och Frontlog AB stod för transporten.

-Vi är mycket glada att ha skeppat denna första etapp av en fastighet i Lund. Malmö är en ideal hamn för oss med stora ytor och bra infrastruktur för containerhantering då vi hanterar modulerna likt containers. Det är första gången vi skeppar lägenhetsmoduler till Skåne, säger David Österström, VD på Frontlog AB.

Hamnen i Malmö ligger strategiskt bra till både för transporter vidare ut i Europa och som regional knutpunkt för kortare transporter, som till exempel till Lund, som var husmodulernas slutdestination.

-Vi gläder oss över att ha välkomnat Frontlog AB och Sveaviken AB till vår terminal i Malmö, där vi erbjuder en effektiv och säker hantering av husmoduler. För CMP och våra medarbetare är det dessutom spännande att vara en del av en operation som i slutänden mynnar ut i nya, hållbara bostäder i Lund, Ann-Charlotte Halldén-Åkeson, Sales Director Cars & MIP, Copenhagen Malmö Port AB.

-Vår uppdragsgivare, Sveaviken Bostad AB, är ett snabbväxande fastighetsbolag som bygger hyresfastigheter i egen fabrik för ett hållbart och långsiktigt ägande. Dessa 75 hyreslägenheter väntas vara inflyttningsklara till våren och det är inspirerande att vara en del av utvecklingen av ett modernt område som växer fram vid Solbjerstorget i Brunnshög. Vi har skeppat runt 2000 lägenhetsmoduler åt Sveaviken och med deras tillväxtplaner räknar vi med att vara tillbaka i regionen snart igen, avslutar David Österström på Frontlog AB.

Nästa leverans av husmoduler till Malmö förväntas i början av 2021.

Vid frågor vänligen kontakta:

Ann-Charlotte Halldén-Åkeson, Sales Director, Copenhagen Malmö Port AB.
E-mail: ann-charlotte.h.akeson@cmport.com, Telefon: +46 70-692 42 67.

David Österström, VD, Frontlog AB
E-mail: david@frontlog.se, Telefon: +46 70 573 5510.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige