Gå direkt till innehåll
Ny app hjälper kryssningsturister att hitta i Köpenhamn

Pressmeddelande -

Ny app hjälper kryssningsturister att hitta i Köpenhamn

Copenhagen Malmö Port (CMP) introducerar Cruise City – den enda kostnadsfria interaktiva appen som vänder sig speciellt till kryssningsgäster som vill upptäcka Köpenhamn

Cruise City är skapad som svar på en växande efterfrågan på varierande, individuella och hållbara upplevelser för kryssningsgäster som vill upptäcka Köpenhamn. När man laddat ner appen, valt fartyg och intresseområden tar appen omedelbart fram en personlig guide och interaktiv karta med sevärdheter, upplevelser, restauranger och evenemang baserat på de intressen man valt och tid i land.

Cruise City strävar efter att förbättra kvaliteten på gästernas upplevelse i Köpenhamn, men appen gör mer än så: den lyfter också fram hållbara och miljövänliga val, vilket gör det lättare att välja gröna upplevelser. Guiden främjar användning av kollektivtrafik, och att cykla eller gå. På så sätt hjälper den till att undvika att det skapas trafikproblem runt sevärdheter. Appen uppdateras kontinuerligt och innehåller noggrant utvalda sevärdheter, upplevelser, evenemang och tips med fokus på kryssningsgästernas behov. 

Köpenhamn är en av de mest populära kryssningsdestinationerna i Östersjön och med Cruise City vill CMP stärka partnerskapen med kryssningsrederier, staden och det lokala näringslivet, samt bidra till att förbättra samspelet mellan gäster och Köpenhamnsbor.

”Cruise City är skapad för att se staden ur en kryssningspassagerares perspektiv: besökare som har ont om tid, kan ha svårt att hitta och behöver hjälp att göra de bästa valen under sin vistelse. Med Cruise City vill CMP möta kryssningsgästernas ökade krav på individuella upplevelser och främja bättre, grönare och mer hållbara interaktioner mellan staden och dess besökare”, säger Henrik Ahlqvist, CMP, Sales Director Cruise.

Baserat på betyg, recensioner och rekommendationer från användare kan appen förbättra skräddarsydda rekommendationer för framtida kryssningsgäster. CMP kommer kontinuerligt att lägga till nya och smarta funktioner i Cruise City-appen, beroende på de initiala upplevelserna och feedbacken från användarna. CMP planerar också att bygga ut Cruise City så att den omfattar fler kryssningshamnar i framtiden.

Cruise City är en del av CMP:s ambition att vara en av de mest hållbara hamnarna i världen, bland annat genom att bidra till en mer hållbar kryssningsturism.

Fakta:

  • Cruise City ger kryssningsturister en användbar, rolig och givande onlinetjänst som är framtagen speciellt för dem och som hjälper dem att hitta i hamnstäderna och bland de många möjligheter som finns där
  • Cruise City är utvecklad av CMP – Copenhagen Malmö Port
  • Cruise City är tillgänglig utan kostnad för Apple iOS och Android
  • CMP:s ambition är att vara CO2-neutrala till 2025 och strävar efter att vara en av de mest hållbara hamnarna i världen
  • CMP driver alla kryssningsterminaler i Köpenhamn, Malmö och Visby
  • CMP välkomnar idéer, synpunkter och feedback på Cruise City-appen

Relaterade länkar

Kategorier

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige