Gå direkt till innehåll
Luis de Carvalho blir Commercial Cruise Director hos Copenhagen Malmö Port

Pressmeddelande -

Luis de Carvalho blir Commercial Cruise Director hos Copenhagen Malmö Port

Luis de Carvalho blir ny Commercial Cruise Director hos Copenhagen Malmö Port (CMP) från och med den 1 november 2022.

CMP är en fullservicehamn med verksamhet i Köpenhamn, Malmö och Visby som varje år välkomnar cirka 500 kryssningsfartyg och 1 miljon passagerare. Köpenhamn är den ledande turnaround-hamnen i Östersjöregionen, med närhet till en internationell flygplats med många anslutningar. Alla kryssningsterminaler ligger i närheten av stadskärnor och flygplatser och alla är populära som transitanlöp.

CMP har ambitionen att bli en av världens mest hållbara hamnar och är på god väg att bli CO2-neutrala till 2025 genom att bland annat fokusera på en effektiv och hållbar kryssningsservice.

”Vi ser fram emot att välkomna Luis de Carvalho till CMP. Vi strävar hela tiden efter att bli bättre och vara ledande inom kryssning, vilket också innebär att minska miljöpåverkan, finnas närmare våra kunder, stärka samarbetet med destinationerna och driva på för en ännu bättre gästupplevelse. Luis kompetens och bakgrund gör honom mycket lämpad att driva oss framåt när vi fortsätter att utveckla kryssningsbranschen med höga ambitioner”, säger Barbara Scheel Agersnap, CEO, Copenhagen Malmö Port.

Luis långa karriär inom kryssnings-, turism- och resebranschen sträcker sig över 35 år och han har framgångsrikt arbetat med hamn- och destinationsutveckling i norra Europa och regionerna kring Östersjön, Medelhavet, Atlanten, Afrika, Mellanöstern och Asien. Han inledde sin karriär i kryssningsbranschen 1986 hos Premier Cruise Line och Royal Caribbean Cruise Line i Miami och tillbringade sedan 12 år med Crystal Cruises, som då var baserat i Los Angeles. Under de senaste 10 åren har Luis varit chef för Europadivisionen av det ledande AEP-företaget Bermello Ajamil & Partners.

Luis kommer att ha ett nära samarbete med CCO Sune Norup Christensen och ingå i ett dedikerat team som har ansvar för den kommersiella kryssningsverksamheten för alla destinationer inom CMP.

För mer information, kontakta:
Ulrika Prytz Rugfelt, Chief Communications & Sustainability Officer, Copenhagen Malmö Port AB,
E-post: ulrika.prytz@cmport.com, Telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige