Gå direkt till innehåll
Glädje hos CMP: Kryssningsturismen öppnar ytterligare i Danmark

Pressmeddelande -

Glädje hos CMP: Kryssningsturismen öppnar ytterligare i Danmark

De gällande kryssningsrestriktionerna lättas från i dag, så att både vaccinerade och testade kryssningspassagerare får lov att gå i land i Danmark. Detta inger hopp om en sensommar med ökade aktiviteter i hamnen i Köpenhamn.

Även om kryssningsturismen var en del av den gradvisa återöppningen av reseaktiviteter i slutet av juni månad, har det särskilda kravet på 100 procent färdigvaccinering medfört att bara ett fåtal fartyg har besökt Köpenhamn denna sommar. Därför är det med stor glädje som Copenhagen Malmö Port (CMP) har tagit emot nyheten om att kryssning nu i högre grad likställs med övriga reseformer i förhållande till de generella inresereglerna.

-Det har varit två riktigt tuffa år för kryssningsbranschen inklusive för de danska kryssningshamnarna såsom CMP. Vi blev naturligtvis glada, när man öppnade upp för kryssning i juni. Men de extraordinära hårda krav som pålades kryssning, har förhindrat att man i Danmark har fått i gång branschen igen. Därför är vi begeistrade över att höra att man lättar på restriktionerna – och jag vill med anledning av detta också gärna tacka myndigheterna för ett fint samarbete om återstarten. Vi ska nu göra allt vi kan för att attrahera så många fartyg som möjligt, så att vi återigen kan bidra till turismen i Köpenhamn, säger Barbara Scheel Agersnap, CEO i Copenhagen Malmö Port.

Utöver de generella inresereglerna krävs att alla passagagerare på kryssningsfartygen har ett negativt test innan de går i land i Danmark, oavsett om de är färdigvaccinerade. Testet får inte vara mer än 48 timmar gammalt vid snabbtest och 72 timmar vid ett PCR-test. Det är dock en uppgift som kan hanteras ombord på fartygen, som har testkapacitet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulrika Prytz Rugfelt, PR & Corporate Communications Manager, Copenhagen Malmö Port AB
E-mail: ulrika.prytz@cmport.com, telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt PR- & Corporate Communications Manager +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige