Gå direkt till innehåll
CMP varslar 55 medarbetare om uppsägning i Köpenhamn

Pressmeddelande -

CMP varslar 55 medarbetare om uppsägning i Köpenhamn

PRESSEMEDDELANDE

Köpenhamn 26 maj 2020

De ekonomiska konsekvenserna av coronakrisen är av så omfattande karaktär, att Copenhagen Malmö Port (CMP), tvingas varsla 55 medarbetare i Köpenhamn om uppsägning för att framtidssäkra CMP:s funktion som hamnoperatör och förvaltare av kritisk infrastruktur. Uppsägningarna berör både hamnarbetare och tjänstemän.

CMP varslade redan i april om 40 uppsägningar i Malmö, och är som Skandinaviens största bilhamn särskilt hårt drabbad av den globala nedgången i bilproduktionen. Krisen har dock resulterat i en markant nedgång tvärs genom CMP:s affärsområden. Prognoserna pekar fortsatt på att kryssningssäsongen 2020 är helt inställd, samtidigt som en rad övriga affärsområden upplever upp till en halvering i hanterade volymer. Trots en omfattande sparplan och nyttjandet av statliga stödpaket är CMP därför tvungna att varsla om ytterligare uppsägningar.

- Det gör mig verkligen ont att behöva meddela om ytterligare uppsägningar i CMP. Målsättningen är, och har naturligtvis hela tiden varit, att minimera konsekvenserna av krisen så mycket som möjligt. Men den situation vi befinner oss i kräver tyvärr att vi anpassar organisationen för att framtidssäkra vår funktion som hamn, säger Barbara Scheel Agersnap, CEO, Copenhagen Malmö Port AB.

CMP har arbetat hårt för att minimera krisens omfång, men effekterna av de initiativ som har satts igång räcker dessvärre inte till för att täcka upp för den ekonomiska förlust som CMP upplever på kort sikt och förutser på längre sikt.

- Nedgångar i antalet anlöp och hanterade volymer och därmed intäktsbortfall är helt enkelt för stora för att kunna hanteras av de åtgärder vi tidigare har sjösatt. Med den osäkerhet som råder rörande krisens längd och djup samt påverkan av våra underliggande marknader, såsom exempelvis kryssningsturismen, energiförsörjning, konsumtionsvaror och råmaterial, måste vi tyvärr agera nu och komma med förfärligt tråkiga besked som detta. Det finns helt enkelt inte fler verktyg kvar i verktygslådan i den akuta situationen. Vi kommer att göra allt för att få tillbaka CMP i sitt bästa skick igen, även som arbetsplats. Det är viktigt för dansk samhandel – nu och som en väg ut ur krisen – och vi kommer att göra vårt yttersta för att tillhandahålla samma service till våra kunder även om vi måste säga farväl till duktiga medarbetare, avslutar Barbara Scheel Agersnap.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulrika Prytz Rugfelt, PR & Corporate Communications Manager, Copenhagen Malmö Port AB
E-mail: ulrika.prytz@cmport.com, telefon: +46 (0)70 252 00 98.

Ämnen

Kontakter

Ulrika Prytz Rugfelt

Ulrika Prytz Rugfelt

Presskontakt Chief Communications & Sustainability Officer +46 70 252 00 98

Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

Copenhagen Malmö Port (CMP)
Terminalgatan 18
201 25 Malmö
Sverige