Gå direkt till innehåll
På besök hos Westerman i Malmö Industripark

Nyhet -

På besök hos Westerman i Malmö Industripark

I juni 2020 kom den goda nyheten att det nederländska logistikföretaget Westerman Multimodal Logistics etablerar sig hos CMP i Malmö Industripark. MG Real Estate, Westermans hyresvärd, påbörjade bygget av logistikanläggningen i början av året och nu är det inte långt kvar till Westerman startar upp sin verksamhet i Malmö för omlastning av gods till järnväg, sjöfart och väg.

Vi har varit ute i Malmö Industripark och hälsat på Westermans svenska VD sedan december 2020 och tidigare kollega på CMP, Johan Ullenby, för en uppdatering kring arbetet med den 43 000 kvm stora anläggningen.

Johan Ullenby, VD Westerman Sverige, i den nybyggda logistikanläggningen.

Westerman är ett företag med anor från slutet av 1800-talet och erbjuder idag sina kunder effektiva transportlösningar inom järnväg, sjöfart och väg. Affärsidén bygger på omlastning, distribuering och transport av gods från sina logistikanläggningar ut i Europa och världen. Enligt Johan var beslutet att etablera sig i Malmö Industripark enkelt.

- I hamnen finns allt inom en kvadratkilometer. Genom CMP går det godsflöden via tågräls, bilväg och färjelinjer som sträcker sig ut i Europa och övriga världen. Här kan vi lasta om från till exempel färja till tåg i vår logistikhubb och därmed erbjuda våra kunder hållbara och effektiva logistiklösningar, säger Johan.

Utsikten från konferensrummet på ovanvåningen, vid Öresundsbron kan man skymta två Finnlines-färjor.

Johan visar oss upp till ovanvåningen, där en cirka 600 kvm stor kontorslokal byggs. Den kommer att rymma omklädningsrum, fikarum, kontorsrum och konferensrum. Kontoret bjuder på en svindlande utsikt mot hamnen, Öresundsbron och Danmark. Men Johan berättar att utsikten snart kan komma att förändras.

- Vi har redan nu tankar på att expandera anläggningen med ytterligare 26 000 kvm och en markreservation blev godkänd av Tekniska nämnden i Malmö stad i mitten av augusti. Om vi bestämmer oss för att utöka betyder det bland annat att vi i framtiden kan ta emot tolv tågvagnar i stället för sex, berättar Johan.

  Tågrälsen kommer att läggas till vänster i bild och anläggningen har plats för upp till sex tågvagnar, ett antal som fördubblas om Westerman väljer att utöka anläggningen.

  Johan berättar vidare att arbetet med logistikanläggningen fortlöper enligt plan och är i det närmsta färdigställt. Ivriga att påbörja arbetet sätter man upp ett provisoriskt kontor i anläggningen, i väntan på att kontorslokalen på ovanvåningen blir klar i slutet av september.

  Man har valt att köpa in begagnade kontorsmöbler, en del av Westermans hållbarhetsarbete.

  - Vi har platsen och vi har möjligheten. I och med vår placering i Malmö Industripark möts vi vid en punkt där systemen fungerar tillsammans, där vi kan hitta samarbeten och skapa mervärde, med CMP men också med blivande aktörer här ute. Jag gläder mig över att vilken dag som helst nu påbörja vår resa i Malmö när vi tar emot det första godset för omlastning i vår nya logistikhubb.

   Stort tack Johan, vi önskar dig och Westerman lycka till med er nya anläggning!

    Relaterade länkar

    Taggar

    Presskontakt

    Ulrika Prytz Rugfelt

    Ulrika Prytz Rugfelt

    Presskontakt PR- & Corporate Communications Manager +46 70 252 00 98

    Vi förbinder vatten med land och skapar tillväxt och välstånd för allas bästa

    Copenhagen Malmö Port (CMP) är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och en full-service hamn i Öresundsregionen. Vi tar emot en stor mängd olika sorters gods och har en infrastruktur anpassad för alla typer av fartyg.

    Copenhagen Malmö Port (CMP)
    Terminalgatan 18
    201 25 Malmö
    Sverige